Zomerexpositie 2012 LIEFDE

Zaterdag 17 maart deed ik mee met de voorrondes van de zomerexpositie 2012 in het Rijksmuseum Twenthe. Twee van de drie werken kwamen door beide rondes. Van 16 juni t/m 19 augustus 2012 zijn ze te zien in het Haags Gemeentemuseum samen met zo’n 250 andere werken.

Van de website: www.zomerexpo2012.nl
Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren de ZomerExpo2012 het vervolg op de succesvolle ZomerExpo2011, de eerste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door open inschrijving met een onverwacht groot aantal deelnemers, een drukbezochte tentoonstelling en veel aandacht in de media.
Het thema LIEFDE stond centraal bij de keuze van de jury. Romantiek, verleiding,
onbereikbare liefde, maar ook jaloezie en de desastreuze gevolgen daarvan zijn altijd een onderwerp geweest in de beeldende kunst. Johannes Vermeer gaf in de zeventiende eeuw zijn liefdesboodschappen symbolisch weer; in de vorm van een rondslingerende hartenaas. Tracey Emin naaide in 1995 de namen van al haar sekspartners in een tent voor haar werk Everyone I ever slept with.Een groter verschil in de benadering van het begrip LIEFDE is haast niet mogelijk.e tentoonstelling zal een beeld geven van de kunstbeoefening in Nederland in de volle breedte zonder onderscheid te maken tussen de gevestigde en niet-gevestigde kunstwereld. Alleen de zeggingskracht en kwaliteit van het werk telt. Naam en achtergrond worden niet vermeld tijdens de selectie. ‘

AVRO kunstuur heeft een verslag gemaakt van de voorrondes. Bekijk ZomerExpo 2012 voorronde Enschede